Prelevare multi-organ şi ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

Prelevare multi-organ şi ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş. FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii şi os-tendon, în cursul zilei de 12 ianuarie, de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, internat în Secţia Clinică ATI, în urma unui abces cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ţesutul osteo-tendinos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina Bucureşti.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată Dr. Guenadyi Vatachki – Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Tudor Moisoiu, iar echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Fodor Pal (Dr. Cernit Virgiliu, Dr. Laszlo Orsolya, Dr. Dacher Daniel, Dr. Szabo Alpar, As. Bîndilă Gabriela şi infirmier Moldovan Horaţiu) au prelevat os-tendon.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru declararea şi menţinerea donatorului, coordonată de Dr. Mihai Morariu, a fost formată din Dr. Săplăcan Irina, Dr. Haţegan Valeriu, As. Olescher Mădălina, As. Andrei Burghelea, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea

Prelevarea realizată este prima din anul 2024 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*