Peste 500 pacienţi pe zi, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa, în minivacanța de Rusalii

Spitalul Județean Constanța

2122 pacienţi (1399 adulti si 723 copii) au beneficiat de servicii medicale de urgenţă la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, începând de vineri dimineaţa, 21.06.2024 şi până astăzi, 25.06.2024, ora 07.00.

Deși numărul de prezentări în Unitatea Primiri Urgenţe a depăşit 530 în 24 de ore, întreg personalul UPU SMURD şi SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod.

Pe baza Protocolului Național de Triaj, pacienții au fost clasificați după cum urmează:

Cod roșu: resuscitare  –  pacienti care necesită intervenție imediată. În această categorie au fost înregistrate 42 de persoane;

Cod galben: nivel critic – 161 pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, necesitând evaluare și tratament rapid;

Cod verde: urgent-pacienti ale caror funcţii vitale nu sunt afectate. În această categorie au fost înregistrați 1811 pacienți, din totalul de 2122;

Cod albastru: non-urgent. În această categorie au fost înregistrați 47 de pacienți.

Cod alb consult-  61 de pacienți.

Din totalul de 2122 pacienţi înregistraţi în UPU, 351 au necesitat internare în cadrul SCJU Constanţa, pentru tratament de specialitate şi monitorizare suplimentară.

Dintre secţiile unde au fost efectuate cele mai multe internări menţionăm: Cardiologie-33 pacienți,  Neurologie- 21 pacienți, Gastroenterologie- 21 pacienți, Pediatrie- 87 pacienți, Obstetrică-Ginecologie- 45 paciente.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*