Peste 10 milioane de oameni din întreaga lume suferă de boli cronice ale tractului digestiv

FOTO Pixabay.com

În fiecare an, din 2010, data de 19 mai marchează Ziua Mondială a Bolilor Inflamatorii Intestinale, o zi dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la aceste afecțiuni și impactul pe care acestea le au asupra vieții a peste 10 milioane de oameni din întreaga lume.

Ideea Zilei Mondiale a Bolilor Inflamatorii Intestinale a apărut de la Federația Europeană a Asociațiilor pentru Boala Crohn și Colita Ulceroasă (EFCCA), care a propus instituirea unei zile de acțiune la nivel mondial pentru a crește gradul de conștientizare și nivelul de înțelegere al acestor boli. Ziua este o ocazie bună de a educa publicul, profesioniștii din domeniul sănătății și factorii de decizie cu privire la provocările cu care se confruntă pacienții cu boli inflamatorii intestinale și de a susține o mai bună îngrijire și sprijin pentru aceștia.

Ziua Mondială a Bolilor Inflamatorii Intestinale reprezintă, de asemenea, un prilej de a reuni într-un efort comun pacienți, îngrijitori, furnizori de servicii medicale și organizații de advocacy. Rolul acestei comunități este de a împărtăși informații, a oferi sprijin și a lucra împreună în vederea găsirii unui remediu pentru aceste afecțiuni cronice.

Ce sunt Bolile Inflamatorii Intestinale?

Bolile Inflamatorii Intestinale reprezintă afecțiuni cronice care afectează tractul digestiv, provocând inflamații și leziuni ale mucoasei intestinelor. Cele două tipuri principale de Boli Inflamatorii Intestinale sunt boala Crohn și colita ulceroasă, ambele având multe simptome comune, dar fiind diferite în localizarea și amploarea inflamației în tractul digestiv. Simptomele Bolilor Inflamatorii Intestinale pot varia foarte mult de la o persoană la alta, dar cele mai comune includ: dureri abdominale și crampe, diaree sau scaune cu sânge, pierdere în greutate, oboseală, pierderea poftei de mâncare sau anemie.

Cauzele exacte ale Bolilor Inflamatorii Intestinale sunt încă necunoscute, dar se crede că este o combinație de factori genetici, de mediu și imunitari. Anumite gene pot face o persoană mai susceptibilă la dezvoltarea bolilor inflamatorii intestinale, în timp ce factorii de mediu precum dieta, stresul și fumatul pot declanșa sau exacerba simptomele. Deși în prezent nu există un tratament pentru Bolile Inflamatorii Intestinale, sunt disponibile mai multe opțiuni terapeutice pentru a gestiona simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

“Managementul bolilor inflamatorii intestinale a evoluat semnificativ în ultimele decenii. Din perioada anilor ’80 în care se utilizau doar corticosteroizi și aminosalicilați, trecând prin administrarea de imunomodulatori în anii ’90 și culminând cu utilizarea agenților biologici la sfârșitul anilor ’90 și începutul acestui secol, este clar că, inclusiv cu dezvoltarea de noi medicamente, ratele de remisiune trebuiau sa fie îmbunătățite. Suntem mândri că am contribuit și noi – Takeda – la îmbunătățirea rezultatelor și a calității vieții pacienților în ultimii ani cu terapii având un mecanism de acțiune diferit de inhibarea TNF-alfa”, a precizat Todor Kesimov, Country Head Takeda Romania.

“Dincolo de medicamentele inovatoare pe care le-a pus la dispoziția pacienților, Takeda a dezvoltat un produs digital – o aplicație mobilă ce oferă o experiență interactivă de 24 de ore care le permite utilizatorilor să experimenteze unele dintre provocările cu care se confruntă zilnic persoanele cu boala Crohn sau colită ulceroasă. De la epuizarea nivelurilor de energie până la gestionarea durerii, de la grăbirea la toaletă până la jonglarea cu munca și viața socială, aplicația le va permite prietenilor și familiei să descopere direct cum aceste afecțiuni le pot afecta fiecare parte a corpului și fiecare aspect al vieții”, a declarat Marilena Stănescu, Patient Value & Access Head Takeda Romania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*