Percheziții , în Maramureș, la persoane bănuite că au făcut vaccinări anti-COVID fictive

Anchetă în desfășurare. FOTO luctheo
Anchetă în desfășurare. FOTO luctheo

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare în județul Maramureș, din care 1 la un Centrul de vaccinare Covid-19 Vișeu de Sus și 3 la domiciliile unor persoane. Totodată, activitățile de percheziție au vizat și un număr de 4 autoturisme aparținând persoanelor implicate.

De asemenea, au fost puse în executare un număr de 4 mandate de aducere.

Cu ocazia activităților de percheziție au fost identificate și ridicate atât sume însemnate de bani în valută, cât și obiecte și înscrisuri care au legătură cu comiterea infracțiunilor.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrată la unitatea de parchet sus-menționată în baza sesizării polițiștilor anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2021-2022, inculpații ar fi pretins și primit sume de bani având cuantumuri situate între 300 și 500 euro, de la un număr semnificativ de persoane interesate, în schimbul eliberării către acestea a adeverințelor de vaccinare fără să le fie administrată efectiv suspensia injectabilă.

În cursul zilei de 28 februarie 2022 procurorul de caz a dispus reținerea a 2 persoane, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată. La data de 1 martie 2022, unul dintre inculpați a fost prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, admisă de instanță iar în referire la cel de-al doilea, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. La data de 03 martie, procurorul a dispus reținerea unei alte persoane, având funcția de asistent-medical șef, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, ulterior fiind prezentată Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, admisă de instanță.
În cauză, se efectuează acte de urmărire penală vizând și alte persoane, pentru comiterea unor infracțiuni de corupție.

Polițiștii anticorupție au beneficiat de sprijin din partea Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș, Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anchete și Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*