Pas înainte pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei constând în modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgenţe de Specialitate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o investiție necesară pe care o realizăm pentru a putea oferi pacienților serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă. Odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate persoanele care se adresează spitalului nostru nu vor mai trebui redirecționate spre Unitățile de Primire a Urgențelor ale altor unități medicale.”

Prin intermediul proiectului vor fi realizate lucrări de compartimentare, reparații și modernizări ale finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriilor interioare/exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, reorganizarea spațiilor interioare și dotarea acestora în acord cu funcțiunea propusă și normativele în vigoare.

Valoarea totală a investiţiei este de 3.912.910 lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind asigurată din bugetul judeţului Cluj, începând cu anul 2024, şi din alte surse constituite potrivit legii.

În cadrul proximei ședințe ordinare, forul administrativ județean va dezbate proiectul de hotărâre care vizează, inclusiv, suplimentarea bugetului pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu suma de 2.000.000 de lei. Banii alocați din bugetul Consiliului Județean Cluj vor fi utilizați pentru modernizarea Camerei de Gardă în vederea transformării în Compartiment de Primiri Urgențe de Specialitate.

Reamintim, în acest context, faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, a obținut deja avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, precum și pentru suplimentarea liniilor de gardă aprobate cu câte o linie de gardă continuă în specialitățile Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator. Acestea vor deveni funcționale odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare fiind necesar atât pentru persoanele internate, cât și pentru cele preluate în serviciul de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*