Organizația Salvați Copiii donează aparatură medicală în valoare de 900.000 lei secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, centru medical care deservește întreg județul

FOTO Salvați Copiii

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei, constând în 41 de echipamente performante: 2 aparate de ventilație, 6 monitoare, 8 blendere de aer, 1 hotă filtrantă cu flux de aer laminar, 6 lămpi de fototerapie, 15 injectomate, 1 Kit complet  de resuscitare neopuff, 2 aparate de ventilație CPAP – pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.

Dotarea are loc în cadrul proiectului ”Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani”, derulat de Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Consiliul Județean Botoșani. Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România, prin Fondul Viață pentru Nou-Născuți. Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale. În ediția 2021-2022, pe lângă maternitatea din Botoșani, alte 5 secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală de nivel I și II din țară au primit finanțare în valoare totală de 4.5 milioane lei.

În maternitatea Mavromati  au loc anual în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15 % nou-născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Din  anul 2010, Organizația Salvați Copiii se implică în reducerea mortalității infantile, ajungând până acum în 102 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 930 de echipamente vitale, investind peste 7.000.000 de euro.

Prin dotarea de la Maternitatea din Botoșani, Salvați Copiii își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă.

„De 12 ani, Organizația Salvați Copiii se implică în susținerea unităților medicale cu echipamente performante, am ajuns în toate județele țării și ne bucurăm că în fiecare an putem veni cu proiecte noi. În ultimii doi ani a fost pusă o presiune suplimentară asupra sistemului medical care era deja fragilizat, iar nevoile sunt și mai acute, de aceea am accelerat eforturile noastre de a susține cât mai mult maternitățile din țară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Proiectul acesta este foarte important, împreună cu partenerii noștri, susținem un spital care îngrijește nașterile din tot județul, un spital care are o echipă de medici dedicați, cu care avem o colaborare îndelungată.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii a donat  anterior secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani aparatură medicală în valoare totală de 115.374 euro: 3 incubatoare, 2 mese radiante, 2 ventilatoare, 1 bilirubinometru și un ecograf.

Dr. Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, a vorbit despre importanța aparaturii medicale performante: “Ne bucurăm că Organizația Salvați Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viața copiilor din Botoșani și că am fost parte din acest proiect deosebit. Este foarte important să le putem oferi celor mici cele mai bune tratamente, să facem tot ce este posibil pentru a le salva viața, ei sunt cei mai de preț, pentru ei merită să luptăm și să investim în aparatură, pentru că investim în viața unor luptători.”

„Copiii sunt speranța noastră într-un viitor mai bun și de aceea trebuie să ne conjugăm eforturile pentru ca aceștia să aibă un start cât mai sigur în viață. Alături de medicii Secției de Neonatologie a Maternității Botoșani, conduși de domnișoara doctor Carmen Zaboloteanu, căutăm cele mai bune soluții pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație pentru îngrijirea nou-născuților. Nu este un moft, ci o obligație pe care ne-am asumat-o!

Vrem să extindem astfel de parteneriate și să aplicăm și în cadrul altor programe de finanțare, pentru că ne dorim ca Maternitatea Botoșani să asigure cele mai bune condiții pentru mame și nou-născuți.”, a adăugat Doina-Elena Federovici, președinte Consiliul Județean Botoșani.

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*