O nouă investiție, din fonduri europene, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj
Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc joi, 27 iunie a.c., proiectul de hotărâre care vizează modificarea listei de echipamente medicale propuse spre achiziționare pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Astfel, unul dintre tipurile de echipamente prevăzute inițial a fi achiziționate va fi înlocuit cu un robot pentru citirea antibiogramelor, cu soft de interpretare și prelucrare a datelor, ce are o valoare estimată de 587.500 lei, la care se adaugă T.V.A. Acesta va fi instalat în cadrul Laboratorului de Analize Medicale și se adaugă altor 32 de dotări prevăzute a fi achiziționate, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, pentru unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Echipamentele medicale de ultimă generație pe care le achiziționăm, din fonduri europene, răspund necesităților acestui spital care constituie, la nivel național, un etalon în ceea ce privește activitatea spitalicească și cea ambulatorie. Importanța aparaturii robotizate este cu atât mai mare cu cât aceasta sprijină echipa medicală în diagnosticarea rapidă și precisă a pacienților și stabilirea celei mai eficiente scheme de tratament.”

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 3.906.793,80 lei, cu T.V.A. inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*