O nouă investiție a Consiliului Județean în infrastructura Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea termică și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm să investim în spitalele clujene pentru a asigura infrastructura necesară realizării unui act medical de înaltă calitate. Ceea ce ne dorim să realizăm prin acest proiect este atât reducerea costurilor, cât și creșterea confortului. Ne pregătim din timp pentru linii de finanțare nerambursabilă.”

Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Iuliu Moldovan, nr. 23, constau în reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolațiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor și al copertinelor, precum și instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.

De asemenea, investiția mai vizează schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic și a rețelei de distribuție, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior, dar și lucrări conexe pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii.

Principalele beneficii ale investiției, ulterior implementării, se referă la reducerea consumului anual de energie primară cu 58,55%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,34%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 81,45%.

Investiția are o valoare totală de peste 37,3 milioane de lei iar proiectul  urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*