Noi investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va achiziționa noi echipamente medicale menite să contribuie la tratarea și evaluarea pacienților.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează, în principal, suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pe anul 2023, din venituri proprii, cu suma de 1.522.700 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Dotarea cu aparatură de înaltă tehnologie și infrastructura adecvată sunt elemente esențiale pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Vom continua să acordăm spitalelor clujene sprijinul necesar pentru diversificarea paletei de servicii oferite pacienților și pentru asigurarea celor mai bune condiții de examinare, diagnosticare și tratament.”

Resursele financiare vor fi utilizate, în principal, pentru achiziționarea unor echipamente medicale, printre care un ecograf cu două sonde pentru gastroenterologie, un sistem de ultrafiltrare simplificată, o masă de examinare și terapie, un impedasmetru și sistem de investigare video, un ecograf și o masă de examinare.

De asemenea, este prevăzută achiziționarea serviciilor privind elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI), a serviciilor de proiectare și execuție, precum și a dispozitivelor și echipamentelor necesare pentru organizarea și funcționarea optimă a unității sanitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*