Noi echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj Napoca

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. FOTO CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea listei de echipamente medicale care vor fi achiziționate pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Astfel, două dintre echipamentele prevăzute inițial vor fi înlocuite cu alte două dotări, ce au o valoare estimată de 2.314.370 lei, la care se adaugă T.V.A., și care vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o investiție extrem de importantă care are rolul de a preveni infecțiile asociate asistenței medicale, contribuind în mod direct la salvarea vieții și a sănătății a numeroși pacienți. Vom continua să susținem domeniul sanitar pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț!”

Cele două echipamente de care va beneficia unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean și care se adaugă altor 265 de dotări prevăzute sunt o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice și un sistem automat de identificare a microorganismelor, bazat pe spectrometru de masă.

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 3.906.793,80 lei, cu T.V.A. inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*