Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie a Spitalului Județean Botoșani, într-o nouă etapă

Discuții despre modernizarea și extinderea Secției de Oncologie. FOTO CJ Botoșani

Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a intrat într-o nouă etapă.

După semnarea contractului cu asocierea de firme care va implementa proiectul Consiliului Județean, arhitecții și inginerii de instalații implicați în procesul de modernizare și extinderea Secției de Oncologie au prezentat planurile de realizare a acestui important proiect. Astfel, în cadrul ședinței de lucru cu Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, și conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, s-au stabilit criteriile pe care va trebui să le îndeplinească Secția de Oncologie, astfel încât să satisfacă cerințele actuale în ceea ce privește asigurarea îngrijirii bolnavilor.

„A fost o întâlnire binevenită, în care noi am arătat care sunt așteptările noastre de la acest proiect, iar domniile lor ne-au prezentat provocările cu care se confruntă și soluțiile pe care le propun. Vrem să limpezim încă din faza de proiectare toate necunoscutele, să avem un proiect tehnic bun, care să fie aprobat de finanțator cât mai repede, astfel încât să putem demara efectiv lucrările de construcție”, a declarat Doina Federovici.

Implementarea proiectului, a cărei valoare totală este de aproximativ 6,6 milioane de euro, presupune o perioadă de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Investiția de la Oncologie  presupune extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. În paralel, vor fi redimensionate instalațiile electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale și va avea loc o recompartimentare a întregii clădiri după legislația în vigoare.

Proiectul, finanțat de Compania Națională de Investiții, asigură și dotările necesare pentru Secția Oncologie.

„Am promis că vom moderniza sistemul sanitar și vom continua să o facem, indiferent de problemele ce se ivesc. Pentru a dezvolta baza materială a spitalului, așa cum am făcut-o și în ultimii ani, vom implementa toate proiectele pe care le-am pregătit. Modernizarea și extinderea Secției de Oncologie este un proiect prioritar și presupune investiții care să ducă la optimizarea activităților prestate de către cadrele medicale, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, a conchis Doina Federovici.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*