Misiune de troliere a elicopterului SMURD Mureş îndeplinită cu succes

Elicopterul SMURD Mureș, misiune în munții Bucegi. FOTO SMURD Mureș
Elicopterul SMURD Mureș, misiune în munții Bucegi. FOTO SMURD Mureș

O misiune inedită a avut loc zilele trecute în munții Bucegi. La solicitarea salvamontiştilor prahoveni, elicopterul SMURD Mureş a îndeplinit cu succes o misiune de troliere în muntii Bucegi. Astfel, o turistă în vârstă de 43 de ani, care a căzut de la o înălţime de 250 de metri într-o prăpastie, a fost salvată cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş, prin troliere de la locul în care se afla.

Elicopterul, din al cărui echipaj a făcut parte Dr. Bartos Apor, medic primar medicină de urgenţă în cadrul UPU SMURD Mureş, a ajuns în munţii Bucegi, dar, întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, rănita a fost ridicată cu ajutorul troliului și transportată în siguranță la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

De asemenea, a fost troliat şi partenerul turistei, care se afla mai sus pe creastă, care nu era rănit, dar, având în vedere temperatura extrem de scăzută şi vântul puternic, echipajul medical a considerat că şi acesta trebuie scos şi transportat în condiţii optime şi de siguranţă.

Turista, care a suferit un politraumatism prin cădere de la înălţime, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi internată în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I, iar în acest moment starea ei este una bună, fiind conştientă şi stabilă hemodinamic şi respirator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*