Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vizită la Consiliul Uniunii Europene

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.

Prof. univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății va participa la Conferința comună a miniștrilor de externe și cei ai sănătății din UE privind sănătatea globală și la Reuniunea Consiliului ministerial informal de sănătate.

Cele două evenimente se desfășoară, în perioada 9 – 10 februarie 2022, la Lyon și Grenoble și sunt organizate sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

Oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acțiunile derulate de UE în sprijinul statelor în dezvoltare pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în contextul COVID-19, dar și pentru consolidarea sistemelor sanitare naționale.

Pe agenda de lucru a Reuniunii Consiliului ministerial informal de sănătate se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenție și reziliență a sistemelor de sănătate publică în cazul crizelor de sănătate și dezvoltarea în comun a politicilor de creare a unei Uniuni a Sănătății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*