Ministerul Sănătății: “Spitalele și Centrele de Evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 dețin cantități suficiente de medicație antivirală”

Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO Pixabay
Vaccinul ajunge la pacienți. FOTO Pixabay

Urmare a informațiilor primite din teritoriu, va informăm că primii 500 de pacienți din totalul celor 11.568 evaluati în cele 222 Centre de Evaluare au primit gratuit medicamentul antiviral inovativ MOLNUPIRAVIR. Acesta este primul medicament specific cu administrare orală anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

“Totodată, facem precizarea că, în prezent, medicamentul antiviral FAVIPIRAVIR, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de COVID-19 se găsește în centrele ambulatorii de evaluare, în spitale și în 153 farmacii cu circuit deschis”, au transmis reprezentanții MS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*