Ministerul Sănătății a început procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al stocurilor de medicamente

Sediul Ministerului Sănătății. FOTO Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a demarat procedura pentru Digitalizarea Sistemului de Raportare al stocurilor de medicamente, reformă majoră finanțată prin PNRR

Implementarea proiectului presupune crearea unei baze de date care va cuprinde toate informațiile referitoare la medicamentele comercializate în România, de la autorizarea acestora, până la eliberarea către pacienți.

Tot în cadrul proiectului se va dezvolta un sistem integrat de management al medicamentelor autorizate de punere pe piața din România, care implică interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice de la nivel național într-o soluție unică e-Sănătate.

Obiectivele specifice sunt:
• Identificarea nevoii reale de medicamente pentru pacienții din România;
• Elaborarea de politici și strategii sustenabile în domeniul farmaceutic;
• Interoperabilitarea bazelor de date privind medicamentele;
• Dezvoltarea unui modul în cadrul SER necesar procesului de aprobare / corecție anuală a prețurilor la medicamente de uz uman;
• Digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătății a unităților farmaceutice;

Investiția se ridică la peste 200.000 de euro, bani din PNRR, și se realizează în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*