MedLife își consolidează expertiza pe zona de îngrijire a sarcinilor cu risc prin deschiderea unui centru de excelență în medicină materno-fetală, la Timișoara

FOTO MedLife

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, deschide un nou Centru de Excelență în Medicina Materno-Fetală, la Timișoara, în urma unei investiții de un sfert de milion de euro. Centrul regional din vestul țării, integrat sub umbrela Medici’s, completează expertiza Grupului MedLife pe zona de medicină materno-fetală, oferind servicii complexe și complete pentru diagnosticarea și îngrijirea sarcinilor cu risc.

„În multe specialități medicale, Timișoara urcă, an după an, ca putere de diagnostic, spre nivelul clinicilor de renume din Europa occidentală. Ne bucurăm că, în acest moment, în Medici’s, putem deschide un astfel de centru, la un standard atât de ridicat. Considerăm că este o normalitate să avem așa ceva în Timișoara și mulțumim Grupului MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, că a avut încredere pentru a investi în Medici’s și în Timișoara. Investițiile MedLife în Timișoara, cumulate cu cele bugetate pentru anul 2024, se vor ridica la cca 20 de milioane de euro. Intenția este de a transforma Timișoara într-una dintre principalele platforme medicale private ale României, cu impact euroregional”, declară Dr. Adrian Bădescu, fondator, asociat și director general al Clinicilor Medici’s din Timișoara, parte din Grupul MedLife.

Primul centru MedLife specializat în intervenții fetale

Noul Centru de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife Medici’s este specializat atât în diagnosticul și monitorizarea sarcinilor cu risc crescut de anomalii, cât și în intervenții la nivelul fătului. De altfel, acesta este unul dintre puținele centre din întreaga țară în care se pot realiza proceduri intrauterine în vederea identificării și tratării unor eventuale patologii ale fătului.

Pacientele centrului de excelență din Timișoara beneficiează de experiența a patru medici recunoscuți la nivel național și chiar european: Dr. Bogdan Mureșan, Dr. Dan Dumitrașcu-Biriș, Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș și Dr. Aurora Ilian.

Echipa medicală poate realiza atât intervenții fetale diagnostice pentru identificarea unor anomalii cromozomiale sau genetice, cât și intervenții fetale terapeutice pentru drenajul unor acumulări lichidiene fetale sau în cazul sarcinilor multiple discordante, în care unul dintre feți prezintă o anomalie cromozomială sau o malformație gravă.

Priceperea echipei medicale de la Timișoara este dublată de tehnologia de înaltă performanță. Noul centru este dotat cu un fetoscop cu ajutorul căruia terapiile fetale se pot realiza nu doar ecoghidat, ci și fetoscopic, dar și cu unul dintre cele mai avansate sisteme de ultrasonografie disponibile la momentul actual în lume – ecograful Voluson Expert 22. Datorită altgoritmilor de inteligență artificală, acesta permite vizualizarea unor imagini de calitate superioară, având un rol important în identificarea precoce a diferitelor patologii și în stabilirea unui diagnostic corect.

Servicii integrate pentru odiseea sarcinii

Îngrijirea mamei și a fătului, precum și acoperirea unei game integrate de servicii în ceea ce privește odiseea sarcinii a reprezentat o prioritate continuă pentru MedLife încă de la începuturile activității pe piața de servicii medicale.

Astfel, viitorii părinți au la dispoziție în rețeaua MedLife:

Servicii pentru monitorizarea sarcinii, disponibile la nivel național în toată rețeaua de clinici MedLife;

Servicii integrate de medicină reproductivă, cu expertiză în diagnosticul genetic preimplantanțional și gestionarea cazurilor complexe de infertilitate, în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană Asistată din București;

Servicii de diganosticare și tratare a afecțiunilor aparatului reproducător feminim, precum și proceduri de fertilizare în Centrul de Fertilitate MedLife Polisano Sibiu;

Servicii pentru identificarea și monitorizarea sarcinilor cu risc în cele 2 Centre de Medicină Materno-Fetală din București și Timișoara;

Servicii de obstetrică și neonatologie în cele 4 maternități din București, Brașov, Sibiu și Arad.

Până în prezent, medicii buni ai MedLife, asistați de cea mai bună tehnologie, au efectuat milioane de ecografii de sarcină, au asistat la nașterea a zeci de mii de bebeluși și au ajutat mii de cupluri infertile să aibă un copil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*