MedLife demarează un plan ambițios de a dezvolta cea mai mare rețea de îngrijire a sănătății mintale, sub umbrela MindCare

Sediu MedLife. FOTO MedLife

MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, își intensifică angajamentul pentru îngrijirea sănătății mintale prin intenția de a extinde, la nivel național, a rețelei sale de centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, Mindcare. Demersurile de consolidare pe această nișă medicală sunt determinate de tendințele tot mai accentuate de a apela la servicii de sănătate mintală, în special, în urma pandemiei.

În România, nevoia de servicii de sănătate mintală este în creștere constantă. Datele arată că, în țara noastră, există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 17. Acest deficit se întâmplă în timp ce prevalența tulburărilor mintale și de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2890 de cazuri la 100.000 de persoane în 2021. În plus, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia. Anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală și suferință în rândul tinerilor. Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în țară. Alte studii arată că aproape jumătate dintre adolescenții din România au avut cel puțin o dată gânduri de suicid, iar peste un sfert s-au simțit triști tot timpul și nu au putut scăpa de tristețe.

Având în vedere aceste date care evidențiază nevoia acută de intervenții și resurse adecvate pentru îngrijirea și prevenirea problemelor de sănătate mintală în rândul populației, MedLife a decis extinderea, la nivel național, a centrelor de excelență în psihiatrie și psihoterapie MindCare.

Cu o experiență de peste 12 ani în București, MindCare duce mai departe rețeta de succes și în principalele orașe din țară, primele unități din țară urmând să fie inaugurate la  Craiova și Constanța.

”Obiectivul nostru major de a face România bine împreună nu poate fi atins dacă nu ne îndreptăm atenția și resursele spre o nișă considerată încă tabu sau aproape inexistentă pe agenda publică. Stigmatizarea, lipsa accesului la servicii adecvate și deficitul de specialiști în domeniul sănătății mintale sunt provocări semnificative pe care MedLife, în calitate de lider al serviciilor medicale private, are capacitatea de a le confrunta. Prin planul de extindere națională al MindCare, ne asumăm un nou angajament puternic, acela de a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate mintală în România și de a contribui semnificativ la creșterea gradului de conștientizare și de îngrijire în acest domeniu esențial al sănătății”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

Pe termen mediu, MedLife își propune să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară, în funcție de cererea locală.

Clinicile MindCare se disting prin abordarea lor inovatoare și holistică în furnizarea serviciilor de sănătate mintală. Pacienții beneficiază de o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă toate aspectele îngrijirii sănătății mintale, de la evaluarea inițială și diagnosticare până la tratament și gestionarea pe termen lung a afecțiunilor. Prin integrarea diferitelor modalități terapeutice și abordări, precum terapia individuală, terapia de grup, terapia de cuplu, terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin artă sau muzică, precum și programele de reabilitare și integrare socială, clinicile MindCare asigură o îngrijire personalizată și adaptată nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

În cadrul clinicii, atât abonații corporate, cât și persoanele fizice, beneficiază de discounturi substanțiale, încurajând astfel accesul la îngrijirea sănătății mintale pentru toți cei care au nevoie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*