La 5 luni de la semnarea tranzacției, MedLife anunță finalizarea achiziției pachetului majoritar Nord – Grupul Medical Provita

FOTO MedLife

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România și singura companie cu capital românesc din topul operatorilor de servicii medicale private, anunță finalizarea tranzacției de preluare a 51% din pachetul de acțiuni al Nord – Grupul Medical Provita, după aprobarea Consiliului Concurenței. Anunțul vine la cinci luni după încheierea noului parteneriat.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, managementul Nord își va păstra integral independența și atribuțiile urmând să continue planurile de consolidare și extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrată la nivel național.

”Păstrarea fondatorilor în dezvoltarea ulterioară a business-ului reprezintă un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achiziții de preluare parțială sau integrală a unor companii medicale, dar și grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel național, având la bază o comunitate solidă de antreprenori români. Împreună cu medici români, cu antreprenori români, cu management românesc și resurse locale am reușit să construim cel mai mare sistem medical privat din România care pune în centrul atenției nu doar calitatea și excelența actului medical, dar mai ales binele pacientului”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

În cei 11 ani de activitate pe piața serviciilor medicale private, Nord – Grupul Medical Provita s-a remarcat în special în București unde este prezent printr-un spital multidiscipinar, 5 clinici, două centre de imagistică dotate cu echipamente performante și ultramoderne, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize și teste medicale, dar și prin singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est. La finalul anului trecut, Nord – Grupul Medical Provita s-a extins și în afara Capitalei, deschizând la Suceava o clinică multidisciplinară în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul căreia funcționează un centru integrat de Terapia Durerii și un centru integrat al sânului. Ambițiile Nord de extindere nu se opresc, urmând să lanseze în București, în următoarele luni, un nou spital medical privat.

“Acest parteneriat este, ȋn primul rând, ȋn beneficiul pacienților români. Ȋmpreună cu grupul MedLife vom reuși să ne extindem mai rapid, să ne diversificăm serviciile și echipa de specialiști și să construim centre de terapia durerii ȋn cât mai multe județe din țară. Vom consolida, de asemenea, abordarea multidisciplinară, pe care o promovăm ȋncă de la ȋnființare, prin colaborarea cu noii colegi”, a completat Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.

În 2022, Grupul MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 2 miliarde lei, în creștere cu 41% comparativ cu exercițiul financiar precedent, devenind astfel primul operator privat din România care depășește borna de 400 milioane de euro cifră de afaceri.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*