Investiție finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați

Investiție finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați. FOTO Consiliul Județean Galați

Investiție finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie, acolo unde este funcțional deja noul bloc alimentar al spitalului. Investiția, care a presupus și dotarea cu echipamentele necesare, a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, iar valoarea lucrărilor a fost de 6.002.697 de lei.

“Vechea bucătărie a spitalului funcționa într-o clădire degradată, construită acum mai bine de 60 de ani. Spațiul era impropriu pentru a pregăti zilnic sute de porții de mâncare.

De aceea, am decis să demolăm mare parte din vechile spații și să construim o clădire nouă și modernă, astfel încât hrana să fie pregătită în condiții cât mai bune, cu respectarea celor mai drastice norme igienico-sanitare, iar pacienții să primească un meniu cât mai diversificat și adaptat nevoilor lor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Spitalul de Pneumoftiziologie se pot pregăti zilnic aproximativ 300 de porții de mâncare și 17 meniuri diferite.

“Noul bloc alimentar este dotat cu toate echipamentele necesare (maşini de gătit, dispozitive de gătit pe bază de abur sub presiune, dispozitive frigorifice profesionale, roboți profesionali de bucătărie, mașină industrială de spălat etc), o parte dintre ele fiind folosite pentru prima dată pentru pregătirea hranei bolnavilor.

Acum, bucătăria spitalului are spații separate pentru pregătirea termică a hranei, sterilizarea ustensilelor, recepţia şi depozitarea alimentelor, precum și o sală nouă de mese. În plus, noua bucătărie este dotată și cu un sistem performant de ventilație. Totul este funcțional, iar în acest moment hrana pacienților este pregătită deja în noul bloc alimentar al spitalului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire, pe lângă blocul alimentar, au fost amenajate și două săli de curs cu intrare separată, precum și vestiare pentru personalul bucătăriei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*