Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

FOTO Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Prof. Dr. Tiberiu Băţagă, au realizat, în cursul zilei de ieri, 28 februarie 2023, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold stâng cu plastia-reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă, unui pacient de 55 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi jumătate şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng, reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Prof. Dr. Tiberiu Băţagă, medic primar ortopedie şi traumatologie, As. Univ. Dr. Pal Fodor, medic primar ortopedie şi traumatologie, Sef Lucrări Dr. Raluca Fodor medic primar ATI, Dr. Virgiliu Cernit, Dr. Denis Pasc, Dr. Daniel Dacher,  medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Ion Cauş, medic rezident ATI, As. Raveca Tamas, As. Sabina Szentanai – asistenţi instrumentari, As. Elvira Suciachi – asistent anestezie, infirmier Adrian Buna.

Grefa osoasă necesară pentru  intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei Nica.

Intervenţia este a doua realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2023.

În anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, au fost realizate 8 intervenţii de transplant osos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*