Întâlnirea miniștrilor de externe și ai sănătății desfășurată la Lyon sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății. FOTO Arhiva Personală A. R.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a subliniat importanța solidarității și cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID-19, în cadrul întâlnirii miniștrilor de externe și ai sănătății desfășurată la Lyon sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

“Pandemia de COVID-19 a evidențiat valoarea importantă a solidarității și cooperării. România susține eforturile de creștere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte țări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei și Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie” a spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila, la Conferința comună a miniștrilor de externe și ai sănătății din Uniunea Europeană.

Ministrul Sănătății a avut întâlniri bilaterale cu miniștrii Sănătății din Austria, Bulgaria, Danemarca și Norvegia în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare in gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 si impactul asupra sistemelor de sanatate, dar și ale subiecte de interes precum bunele practici în derularea studiilor clinice și asistența medicală pediatrică.

În cadrul Reuniunii informale a miniștrilor Sănătății din UE organizate astăzi la Grenoble, ministrul Rafila a evidențiat că una dintre lecțiile învățate în pandemie trebuie să fie intensificarea abordării multisectoriale a problemelor de sănătate publică, mai ales a celor cu impact transfrontalier.

“Trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19 și să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice și mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea amenintare pe termen mediu va fi cu siguranță legată de rezistența la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină și poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să își coordoneze acțiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice și să integreze abordarea „One Health”, între sănătatea umană, cea animală și mediu”, a adăugat ministrul român al Sănătății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*