Hematologia românească se mută la Cluj Arena

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Stadionul Cluj Arena va găzdui  în perioada 9-10 mai conferința „Insights in Hematology”. Organizat sub egida Departamentului de Hematologie și a Centrului de Cercetări pentru Medicină Avansată Medfuture din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, evenimentul se află la cea de-a IX-a ediție.

Printre speakerii invitați se numără profesorul Gabriel Ghiaur (Johns Hopkins University, SUA), profesoara Eva Hellström Lindberg (Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, fost președinte al Asociației Europene de Hematologie), profesorul William Dalton (Johns Hopkins University, SUA), profesorul Maximilian Stahl (Harvard Medical School, SUA) și profesorul Jonathan Fromm (University of Washington, Seattle, SUA).

Invitat special al conferinței este Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019, profesorul William Kaelin, de la Universitatea Harvard, Boston, care își va prezenta cercetarea revoluționară alături de domnul profesor Mircea Ivan, din Indianapolis, SUA.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii continuă să dovedească faptul că nu este doar un loc de desfășurare a unora dintre cele mai spectaculoase competiții sportive, ci este un spațiu public multifuncțional, o locație ideală pentru o multitudine de alte evenimente, din diverse domenii. Acest fapt este, fără îndoială, consecința directă a felului în care am conceput, încă de la început, acest edificiu și a numeroaselor investiții pe care le-am realizat la Cluj Arena, de-a lungul timpului. Rămânem deschiși propunerilor de colaborare și susținem cu tărie inițiativele benefice comunității.”

Evenimentul va fi urmat de organizarea, în zilele de 11 și 12 mai 2024, a celei de-a VIII-a ediții a Conferinței Naționale de Transplant Medular și Terapii Celulare, împreună cu doamna profesor Alina Tănase și echipa de cercetare de la Institutul Clinic Fundeni București.

Printre speakerii internaționali se numără domnul profesor Arun Wiita (Stanford Medical School, SUA), domnul profesor Ștefan Ciurea (University of California, SUA) și domnul profesor Shigeo Fuji (Osaka International Cancer Center, Japonia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*