Grupul Zentiva publică raportul de sustenabilitate pentru anul 2022

FOTO Freecomm

Grupul Zentiva este unul dintre principalii producători și furnizori de medicamente de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pentru mai mult de 100 de milioane de persoane din Europa și nu numai. Având sustenabilitatea integrată în strategia de afaceri, Grupul și-a îndeplinit obiectivele de sustenabilitate pentru 2022 și a implementat acțiuni pe trei piloni: Oameni, Parteneri și Planetă.

 Steffen Saltofte, CEO Zentiva Group: „Zentiva continuă să aibă o contribuție semnificativă la sănătatea publică în Europa. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de oameni, față de parteneri și față de planeta noastră. ESG (Environmental, Social, Governance) ne ajută să navigăm și să ne îndeplinim obiectivele. În 2022, am înregistrat progrese încurajatoare datorită angajamentului oamenilor noștri, cooperării și dialogului constructiv cu partenerii și părțile interesate.”

Realizările pe cei trei piloni sunt:

OAMENI: În 2022, grupul a continuat să își consolideze abordarea privind diversitatea, echitatea și incluziunea și a semnat Carta diversității în Republica Cehă, alăturându-se României și Slovaciei, deja membre ale Cartei din 2021. De la sfârșitul anului 2022, Zentiva prezintă, din punct de vedere al diversității, un echilibru sănătos între sexe în întreaga organizație. Dincolo de subiectul genului, prin diversitatea culturală, națională și educațională, prin diversitatea de specializări și seniorități ale angajaților săi, compania alimentează creativitatea și inovația. Prin programul #WeHelpOthers, echipa Zentiva s-a implicat în 100 de activități de voluntariat și proiecte de sprijinire a comunităților.

PARTENERI: Zentiva a aderat la Pactul Global al ONU privind drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție. În cadrul acestui demers, au fost integrate cele 10 principii și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. A fost un an de consolidare a guvernanței de sustenabilitate, pornind de la o analiză actualizată a riscurilor și a materialității, continuând cu îmbunătățirea schimbului de bune practici și de colaborare între echipe diferite. Acest lucru a ajutat compania să progreseze în ceea ce privește programul de aprovizionare responsabilă, în cadrul căruia am analizat top 80% dintre furnizori și am discutat în mod activ despre activitățile comune pentru un viitor sustenabil.

PLANETĂ: Am transpus strategia noastră privind schimbările climatice în acțiuni și am realizat o îmbunătățire semnificativă în privința reducerii emisiilor de carbon, eficiența energetică, a consumului de apă și gestionarea mai eficientă a deșeurilor. Am continuat, de asemenea, programul de împădurire prin plantarea a încă 100.000 de copaci. Unitățile de producție europene ale Zentiva Group sunt alimentate cu energie regenerabilă în proporție de 100 % și investim în continuare pentru a maximiza utilizarea panourilor solare în toate unitățile noastre. Ne continuăm drumul privind emisiile de carbon, cu obiectivul de a atinge neutralitatea emisiilor din Scop 1 și Scop 2 până în 2030.

Ines Windisch, șefa departamentului de Resurse umane, Comunicare și Sustenabilitate, Zentiva Group: „Litera “e” din Zentiva nu este verde din întâmplare. Avem o istorie de peste 500 de ani în care am servit pacienții și comunitățile, oferindu-le posibilitatea unei sănătăți mai bune. Ne dorim să o putem oferi și generațiilor viitoare, astfel încât și acestea să se poată bucura de viață la fel de mult ca și noi. Și știm că trebuie să acționăm încă de astăzi pentru un mâine sustenabil.”

Raportul de sustenabilitate 2022 al Zentiva dezvăluie informații non-financiare conform standardelor GRI și prezintă, pentru prima dată, o analiză verificată a amprentei de carbon și pentru emisiile din Scop 3. Grupul indică o perspectivă ambițioasă pentru 2023, confirmând angajamentul ferm față de continuarea progresului în toate domeniile ESG.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*