Gala Dovleacului Roz – evenimentul caritabil marca Oncohelp ce reprezintă un omagiu adus pacienților oncologici

FOTO Asociația Oncohelp Timișoara

Este deja o tradiție ca mijlocul toamnei să aducă și cel mai important eveniment caritabil din Timișoara. Gala Dovleacului Roz aduce laolaltă oameni de afaceri, medici, artiști, elevi, dar și pacienți care luptă împotriva unei boli cu 1000 de fețe – cancerul.

“Gala Dovleacului Roz” a devenit in timp un moment de referință in viața Timișoarei, care așază o tradiție ancestrală, cea ce bostanului de toamnă, lângă culoarea roz, cea a speranței, asociată însă și cu boala malignă a sânului, în mijlocul comunității locale care sprijină persoanele afectate de această cumplită maladie.

“Există viață și după cancer”, sloganul care definește acest moment special, plin de bunătate, demonstrează încă o dată cât de importantă este apropierea de cei care trec printr-o astfel de încercare.

“În urmă cu mulți ani, când am decis să organizăm prima ediție a “Dovleacului Roz”, am avut bucuria să constatăm că nu suntem puțini în acestă luptă. Au venit încă de atunci alături de noi sute de oameni, zeci de firme care ne-au ajutat să obținem fondurile necesare achiziționării primului mamograf digital. Practic, din acel moment am început o nouă etapă în cadrul Asociației OncoHelp, putând oferi pacientelor cu cancer de sân cea mai modernă metodă de investigare. De la an la an, am crescut și asta pentru că am reușit să definim foarte clar rolul pe care îl avem în societatea timișoreana – acela de a lupta prin toate mijloacele împotriva unei boli care, din păcate, face anual mii și mii de victime. Încă din primul moment în care am decis să înființăm Asociația OncoHelp, ne-am propus să oferim servicii gratuite de calitate, iar pentru aceasta am avut și avem în continuare nevoie de sprijinul comunității”, spune prof. dr. Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

La cea de-a 6 ediție a Galei ne propunem ca din vânzarea “dovlecilor roz” să strângem fonduri pentru achiziționarea unor fotolii speciale destinate noului salon de tratament ce se amenajează  în cadrul Centrul de Radioterapie care se extinde printr-o nouă construcție. Acolo vom putea administra, concomitent, chimioterapie și radioterapie pacienților OncoHelp.

Ca în fiecare an, și pentru această ediție a Galei am primit ajutorul elevilor de la Liceul de Arte Plastice Timișoara care au pictat cu fantezie peste 100 de dovlecei roz care vor fi licitați în cadrul evenimentului. Și, tot ca de obicei, ne-au fost alături membrele Grupului de Suport Violeta al persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, care au decorat mai mulți dovlecei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*