FOTO Cum va arăta noul spital din Galați. Investiția, estimată la 200 milioane euro se află în evaluare la Ministerul Sănătății

Noul spital din Galați. FOTO CJG
Noul spital din Galați. FOTO CJG

Consiliul Județean Galați a aprobat, pe 3 februarie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență, precum și dotarea acestuia cu toată aparatura medicală necesară. Valoarea estimată de specialiști pentru această investiție este de 983.000.425 de lei (aproximativ 200 de milioane de euro).

“Am făcut încă un pas pentru a construi la Galați un spital nou și modern. Am aprobat astăzi o parte din documentația tehnică a acestei uriașe investiții, de aproape un miliard de lei, care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, astfel încât să putem accesa fonduri prin Programul Național de Reziliență și Redresare. Galațiul are mare nevoie de o astfel de investiție și-mi doresc enorm ca acest spital să fie construit, deoarece va rezolva problemele stringente ale unității sanitare, precum și cea a spațiilor adecvate pentru Terapie Intensivă și Blocul Operator. După ce specialiștii au finalizat studiile de teren și detaliile de execuție pentru acest obiectiv, au fost introduse elemente noi pentru a adapta proiectul la ultimele cerințe tehnice și medicale din domeniu.

Astfel, noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 de mp, nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice.

Consiliul Județean a transmis ministerelor de resort studiul de fezabilitate al acestui proiect, fișele de proiect și studiile de oportunitate ale acestei investiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*