Finanțări noi, obținute pentru spitalele clujene. Aproximativ 2 milioane de euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea sistemelor digitale ale spitalelor de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” au obținut finanțare europeană nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectele care vizează digitalizarea celor două unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm de reușita spitalelor noastre, cu atât mai mult cu cât vorbim despre sume considerabile de bani pe care le-au atras din fonduri europene pentru a-și digitaliza activitatea. Vom continua să acordăm instituțiilor medicale clujene tot sprijinul necesar pentru creșterea calității actului medical și funcționarea în cele mai bune condiții.”

Aceste investiții urmăresc demararea unui proces de digitalizare în vederea dezvoltării unor module informatice noi care să deservească activitatea celor două instituții medicale prin achiziționarea și instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltarea de aplicații informatice aferente și instruirea personalului la nivelul spitalelor.

Valoarea cumulată a proiectelor este de 9.878.000 lei, la care se adaugă T.V.A., finanțarea fiind asigurată integral prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*