Exercițiu de intervenție la un liceu din Suceava. Pompierii au simulat producerea unui cutremur care a dus la blocarea de persoane sub dărâmături

Intervenție a pompierilor militari. FOTO ISU Suceava
Intervenție a pompierilor militari. FOTO ISU Suceava

Pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema: «Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al orașului Vicovu de Sus, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și celelalte instituții/structuri cu rol de sprijin, pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de un cutremur în județul Suceava. Punerea în aplicare a Planului de acțiune județean în caz de producere a cutremurelor de pământ (răspuns post-seism).

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui cutremur. Astfel, are loc un apel prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – SNUAU 112, fiind anunțate mai multe persoane rămase blocate în incinta Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, din orașul Vicovu de Sus, ca urmare a manifestării seismului.

Având în vedere efectele cutremurului precum și panica creată în rândul elevilor, 10 dintre aceștia au rămas blocați în incinta sălilor de clase de la nivelul etajelor II, I, și de la parter, clădire aflată în campusul unității de învățământ.

De asemenea, în urma manifestării cutremurului, la centrala termică din campusul liceului au apărut niște avarii, ceea ce a condus la izbucnirea unui incendiu în interiorul încăperii.

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de cutremur, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și structurile competente din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*