Dr. Leventer Centre găzduiește un curs european de microchirurgie Mohs, organizat de EADV

Dr. Mihaela Leventer. FOTO Medical PR

În perioada 8-10 iunie, Dr. Leventer Centre va găzdui un curs de microchirurgie Mohs, organizat de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV), în parteneriat cu Fundația Dr. Leventer Pentru Sănătatea Pielii. Acest eveniment de prestigiu va aduce în România personalități internaționale de renume de pe trei continente.

La cursul organizat în cadrul Dr. Leventer Centre vor participa Prof. Dr. Glenn Goldman (SUA), profesor și șef al departamentului de dermatologie al University of Vermont Medical Center și fost președinte al American College of Mohs Surgery, Prof. Dr. Lauchli Severin (Elveția), președinte European Society for Micrographic Surgery (ESMS) și președinte Swiss Working Group for Dermatosurgery, președintele Institutului de Dermatologie al Spitalului Municipal din Zurich, și Prof. Dr. Kee Yang Chung (Coreea de Sud), vicepreședinte Korean Society for Dermatologic Surgery, profesor la Yonsei University College of Medicine (YUCM), director al departamentului de chirurgie dermatologică la Severance Hospital. Pe parcursul celor trei zile de curs, 24 de participanți din 12 țări vor studia și vor urmări intervenții chirurgicale pe pacienți cu patologii complexe de carcinoame cutanate situate în zone dificile, sau cazuri cu recidivă.

Acest curs interactiv este conceput pentru a îmbunătăți abilitățile chirurgicale ale participanților și pentru a oferi o înțelegere aprofundată a aspectelor histopatologice ale tumorilor cutanate. “Organizarea acestui curs este esențială pentru dezvoltarea și perfecționarea specialiștilor din țara noastră, dar și din Europa, în microchirurgia Mohs. Este o oportunitate de a învăța de la cei mai buni și de a aplica aceste cunoștințe în beneficiul pacienților“, declară Dr. Mihaela Leventer, Directorul Programului de Pregătire în Microchirurgie Mohs și Președinte al Fundației pentru Sănătatea Pielii.

Participanții vor fi familiarizați cu indicațiile pentru chirurgia micrografică Mohs, dar și cu organizarea unui departament Mohs. Totodată, vor fi învățați să recunoască aspectele histologice ale tumorilor cutanate și cum să gestioneze un caz oncologic cu indicație pentru astfel de intervenție, evitând complicațiile chirurgicale și zonele periculoase.

Cu 60.000 de biopsii realizate și o rată de succes de 99,7% în tratarea carcinomului cutanat, Dr. Leventer Centre este singura clinică din Europa Centrală și de Est acreditată de American Society for Dermatologic Surgery (ASDS) în microchirurgia Mohs. De asemenea, este prima clinică acreditată de ASDS în Europa pentru programul International Traveling Mentorship Program (ITMP), iar Dr. Mihaela Leventer este recunoscută de European Society for Mohs Micrographic Surgery (ESMS) ca trainer în microchirurgia Mohs.

Planurile de viitor ale Leventer Medical Group includ consolidarea și dezvoltarea ambulatoriului de dermato-venerologie, dar și deschiderea primului spital privat de dermato-chirurgie si dermato-oncologie din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*