Dr. Florin Lăzărescu, primul stomatolog român care primește titlul de diplomat al American Board of Aesthetic Dentistry

Dr. Florin Lăzărescu. FOTO MPR Agency

Dr. Florin Lăzărescu, cofondator al Clinicilor Trident, a devenit primul stomatolog din România care a primit titlul de diplomat al prestigioasei organizații American Board of Aesthetic Dentistry (ABAD).

American Board of Aesthetic Dentistry este o organizație înființată în 1993 de către Societatea Americană de Stomatologie Estetică, având ca scop recunoașterea celor mai merituoși practicieni în stomatologia estetică, oferindu-le acestora calitatea de Diplomat.

„Diplomații ABAD sunt printre cei mai recunoscuți medici stomatologi din lume. În plus față de practica din cabinete, mulți sunt conferențiari și profesori de renume mondial. Ei au scris mii de articole și au vorbit la cele mai importante conferințe de profil. Pacienții (…) trebuie să se simtă încrezători că au selectat un profesionist cu experiența și abilitățile necesare pentru a oferi rezultate satisfăcătoare în stomatologia estetică. Dacă medicul stomatolog și-a demonstrat abilitățile în fața altor profesioniști în estetica dentară, crește probabilitatea ca pacienții să fie mulțumiți de rezultatul intervențiilor. Este, așadar, în interesul pacienților să existe o listă publică a profesioniștilor în estetica dentară care și-au dovedit expertiza și au depus eforturi suplimentare pentru a îndeplini cerințele stricte pentru a deveni membri”, se arată pe site-ul oficial al American Board of Aesthetic Dentistry.

Pentru a deveni Diplomat al ABAD, specialiștii în estetica dentară trebuie să îndeplinească mai multe criterii, precum:

250 de ore de Educație Medicală Continuă în estetica dentară

Prezentarea a 10 cazuri proprii care să dovedească excelența în estetica dentară

Absolvirea unui examen scris, în fața Boardului ABAD

„Fiecare recunoaștere profesională oferă echipei noastre de la Clinicile Trident confirmarea că suntem pe drumul cel bun. Că pregătirea noastră continuă, care îmbină permanent acumularea de cunoaștere și integrarea celor mai bune practici și tehnologii, este cea mai potrivită formă de a fi utili pacienților noștri.

Am primit cu emoție anunțul că prestigioasa organizație de peste Atlantic, American Board of Aesthetic Dentistry mi-a conferit titlul de Diplomat al ABAD. Mă onorează alegerea bordului american și sper ca prin ceea ce facem împreună, alături de colegii de la Clinicile Trident, să confirmăm în continuare capacitatea noastră de a fi la înălțime, zi de zi. Totodată, prin obținerea acestei distincții, mi-am propus să acționez ca o punte de legătură pentru specialiștii din România care își doresc să devină membri ai ABAD, folosindu-mă de experiența acumulată pentru a pava acest drum și pentru alți colegi stomatologi din țară”, a declarat dr. Florin Lăzărescu.

Ce este stomatologia estetică?

Stomatologia estetică își propune asigurarea unui zâmbet desăvârșit, iar pentru acest deziderat sunt luați în calcul mai mulți factori, precum: culoarea și forma dintelui, forma feței; simetria zâmbetului, proporțiile dintelui, relația gingiilor cu dinții, linia mediană a dinților precum și spațierile și înghesuirile dinților.

Printre procedurile comune în stomatologia estetică se numără albirea dentară, coroanele dentare, fațetele dentare și tratamentele de ortodonție estetică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*