Distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu în farmaciile Help Net

FOTO Pixabay,com

Farmaciile Help Net au fost incluse de Ministerul Sănătății pe lista unităților care vor distribui gratuit către populație medicamentul Iodură de Potasiu, 65 mg, comprimate. Toate unitățile farmaceutice Help Net din întreaga țară au primit comprimatele din partea Direcţiilor de Sănătate Publică și participă la această acțiune cu respectarea normelor anunțate de Ministerul Sănătății.

Astfel, farmaciile Help Net eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripției medicale emise de medicul de familie, în format original. Odată cu medicamentul, unitățile pun la dispoziție și informațiile privind modul de administrare, conform fișei informative pentru pacienți cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate. Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicațiile autorităților și doar în caz de eveniment sau incident nuclear, în doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

În farmacie, pacientul sau, după caz, aparținătorul semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, iar documentul semnat va rămâne în farmacie împreună cu formularul original al prescripției medicale emise de medicul de familie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*