FOTO Cum ne pregătim organismul pentru schimbările care au loc în sezonul rece. Trucuri pentru a arăta impecabil, indiferent de anotimp

Cum ne pregătim pentru iarnă. FOTO Pixabay.com
Cum ne pregătim pentru iarnă. FOTO Pixabay.com

Iarna se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă un stres în plus pentru organismul tău. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru fiind și cea mai afectată de modificările climatice daca nu este îngrijită corespunzător. Afecțiunile dermatologice exacerbate de temperaturile scăzute și vânt din sezonul rece precum xeroza, roșeața, pruritul și iritația pielii pot fi prevenite sau  ținute sub control urmând câțiva pași simpli în rutina zilnică.

Chiar dacă ai tenul gras, frigul, vântul și umiditatea îți pot compromite bariera naturală a pielii, așa că este recomandat să fim cât mai atenți odată cu schimbarea de temperatură.

Tegumentul trebuie hidratat zilnic cu ajutorul cremelor emoliente dermato-cosmetice. Hidratarea se poate obține atât din aplicarea cremelor profund hidratante, cât și a serurilor care oferă același efect. Din ce în ce mai popular a devenit serul cu acid hialuronic, ce atrage moleculele de apă din celulele tenului nostru și hidratează intens suprafața pielii.

Din acest motiv, aplicarea acestuia necesită ca pielea să fie puțin umedă, pentru a evita efectul opus, de deshidratare. Mai mult decât atât, serurile cu vitamine și măștile de față pot aduce acel plus de nutrienți pentru tenul tău, ajutându-l să redevină luminos. Ocazional, apa termală și cremele pentru piele sensibilă pot calma iritațiile sau roșeața din zona obrajilor și a nasului.

“Se recomandă băile calde, nu fierbinți, utilizând săpunuri blânde urmate de tamponarea blândă a pielii cu prosopul. Trebuie să fim atenți la tipul de săpunuri,  produsele pe bază de alcool, dezinfectanții de mâini precum și la detergenții de haine, săpunul, mai ales cel antibacterian este extrem de agresiv producând agravarea leziunilor, iar detergentul și balsamul de rufe pot determina iritații și uscarea excesiva a pielii.

În anotimpurile reci pielea necesită să fie acoperită, dar aerisită. Este indicat să purtam haine din bumbac și, de asemenea, este de evitat purtarea direct pe piele a hainelor din lâna sau materiale sintetice ce pot provoca alergii și iritația pielii”, a spus Dr. Corina Burcuț, medic specialist dermatologie – dermatoestetică.

Dr. Corina Burcuț, Policlinica OCH
Dr. Corina Burcuț, Policlinica OCH

Din fericire, există numeroase produse de îngrijire a pielii disponibile pe piață pentru a face față cu brio vicisitudinilor meteo. Medicii dermatologi și esteticieni atrag atenția asupra unui fenomen care se produce cu precădere iarna și care poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii, și anume pierderea de apă transepidermică. Pentru a evita acest lucru, este nevoie să ai ingrediente ocluzive, hidratante și reparatoare în produsele cosmetice. Optează pentru creme anti-îmbătrânire care susțin hidratarea tenului și corectează liniile fine, chiar de la formare.

“De asemenea, vântul usucă nespus de mult și buzele, care pot crăpa și deveni din ce în ce mai greu de îngrijit. Aplicarea unor balsamuri speciale, vaselina pentru buze, scruburile care elimină țesuturile uscate sunt cele mai recomandate în acest caz”, a declarat, pentru DRnews, Dr. Corina Burcuț – Medic specialist dermatologie – dermatoestetică la Ovidius Clinical Hospital Constanța.

Irina Popescu, Make up artist, vine cu mai multe trucuri pentru o piele radiantă indiferent de sezon.

“Deși este toamnă, nu trebuie să uităm de protecția solară, iar curățarea zilnică a tenului este esențială. Cu câțiva pași simpli, ne putem pregăti tenul și corpul astfel încât să avem o piele strălucitoare și catifelată pe tot parcursul anului. Pentru început, folosiți un tratament de exfoliere atât pentru corp cât și pentru ten. Astfel pielea moartă este îndepărtată.

Apoi trebuie să hidratați și să și hrăniți pielea zilnic cu creme bogate în vitamine și minerale. O dată sau de 2 ori pe săptămână aplicați o mască hrănitoare, atât pentru față cât și pentru corp. La final, nu uitați de protecție solară, indiferent de sezon”, a explicat Irina Popescu. 

Irina Popescu, make-up artist
Irina Popescu, make-up artist

Așa cum ne alegem hainele în funcție de anotimp, tot așa ar trebui să ne orientam când vine vorba de alimentație.Astfel, prospețimea și calitatea nutrițională a produselor oferite de natură în fiecare sezon asigura nevoile pentru un organism sănătos. Totuși, să nu uităm că trebuie să ținem cont și de bolile asociate și restricțiile alimentare recomandate de medicul curant.

“A venit toamna, iar acest anotimp de oferă o multitudine de opțiuni pentru a putea avea o alimentație zilnică sănătoasă și energia necesara de zi cu zi.  În plus,  toamna aduce opțiuni variate pentru a menține o siluetă armonioasă. Important este să consumăm alimentele cât mai apropiate de starea lor naturală, proaspete sau gătite corect și să le excludem pe cele procesate. Dintre acestea amintim cele mai sănătoase fructe și legume ale acestui sezon pentru un sistem imunitar puternic: ardeii grași și capia, sfecla roșie, cruciferele, dovleacul, mere, pere,  gutui, struguri.

Pe lângă o hidratare optimă, secretul unui organism sănătos este să mâncam variat și corect cantitativ evitând excesele. Așa că alegeți corect, iar sistemul dumneavoastră imunitar nu va fi luat prin surprindere de sezonul rece”, recomandă Dr. Sorina Alina Chelaru – medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice de la Ovidius Clinical Hospital Constanța.

Dr. Sorina Alina Chelaru, Policlinica OCH
Dr. Sorina Alina Chelaru, Policlinica OCH

Un alt sfat de care să ții cont pentru a te menține sănătos în anotimpul rece este să faci sport. Mișcarea ajută la eliminarea toxinelor din corp, așa că nu te vei trezi cu fața umflată și obosită.

De asemenea, sportul contribuie și la producția de endorfine, care îți vor da o stare de relaxare, ajutându-te să treci mai ușor peste zilele deprimante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*