Construcția Centrului Integrat de Transplant din Cluj-Napoca poate începe în două luni

Centrul Integrat de Transplant Cluj. FOTO CJC
Centrul Integrat de Transplant Cluj. FOTO CJC

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a solicitat, din nou, Ministerului Sănătății, să finanțeze Centrul Integrat de Transplant.

Este vorba despre un proiect unic în România și în Europa de sud-est, matur din toate punctele de vedere, care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Construcția Centrului Integrat de Transplant poate demara în două luni dacă Ministerul Sănătății decide să fie alături de toți cei care au nevoie de transplant și care merită să fie tratați în condiții de maximă siguranță. Analizez inclusiv varianta de a vinde active din patrimoniul județului Cluj, pentru a putea realiza Centrul Integrat de Transplant. Nu ne putem lăsa doar la mâna Ministerului Sănătății. Clujul are un proiect cu teren și așteaptă doar semnarea contractului de execuție. Ministerul Sănătății, din păcate, a prioritizat și proiecte incipiente. Lista lor nu ține cont de gradul de maturitate și de realitatea din teritoriu. Se face un deserviciu pacienților și vor rămâne bani neutilizați, sunt deja cazuri concrete.”

Pașii realizați de Consiliul Județean Cluj până acum:

organizarea concursului internațional de soluții și desemnare câștigător;

întocmirea avizelor și aprobarea documentațiilor tehnico-economice;

organizarea licitației restrânse de execuție;

trei consorții de firme au fost invitate să depună oferta financiară

depunerea proiectului spre finanțare în cadrul apelului de proiecte lansat de Ministerul Sănătății, acesta fiind selectat drept eligibil spre finanțare însă fără a se finanța.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va integra soluții tehnice moderne în materie de construcții și arhitectură medicală, punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite.

Acesta va fi construit pe str. B. P. Hașdeu nr. 6, zona medicală a Clujului, și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 paturi pentru spitalizare de zi și 45 de paturi destinate ATI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*