Consiliul Județean Galați a demarat licitația pentru construirea unui spital nou la Tecuci

FOTO CJ Galați

Consiliul Județean Galați a demarat licitația pentru construirea unui spital nou la Tecuci. Este vorba despre o clădire cu aproape 10.000 de mp suprafață desfășurată și care avea minimum 105 paturi.

“Aproximativ o sută de mii de oameni din Tecuci și zonele limitrofe au nevoie de un spital nou la Tecuci, cu saloane și săli moderne de tratament. Astfel, am demarat deja procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor.  De asemenea, noua clădire va fi dotată și cu toată aparatura necesară. Vor fi saloane de câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar spațiile vor corespunde celor mai noi norme medicale. Mai mult, în noua clădire vom amenaja patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, iar pe acoperiș va fi construit un heliport pentru  elicopterul SMURD”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul corp al spitalului va fi legat de Corpul UPU existent, printr-un tunel de legătură. În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, laboratoarele de Radiologie, Imagistică și Analize medicale, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Valoarea totală a investiției, inclusiv echipamentele medicale care vor fi achiziționate ulterior, este de 172.429.365 de lei (TVA inclus), fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*