Consiliul Județean Cluj susține un nou proiect în domeniul sănătății

Sediul Consiliului Județean Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj sprijină Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București în derularea unei campanii de screening pentru depistarea tuberculozei în județul Cluj.

Desfășurată în cadrul proiectului cu finanțare europeană POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, activitatea presupune deplasarea caravanei mobile, pe parcursul lunii martie, în opt comune clujene, respectiv Aghireșu, Apahida, Baciu, Buza, Cojocna, Gilău, Iara și Florești.

Caravana constă într-un cabinet mobil, dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, dar și a altor 14 patologii, asistența fiind asigurată de trei profesioniști din domeniul medical.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne preocupăm continuu să facilităm accesul clujenilor la servicii medicale de calitate. Prevenția constituie un element esențial în lupta cu această boală atât de gravă și transmisibilă cum este tuberculoza. Dat fiind faptul că sănătatea reprezintă bunul cel mai de preț al oricărei persoane, încurajăm clujenii să participe la acțiunile de testare, cu atât mai mult cu cât acestea sunt gratuite.”    

Obiectivul general al proiectului, implementat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” în parteneriat cu alte șase entități, vizează creșterea accesului la servicii medicale accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv servicii sociale de interes general, prin organizarea unui screening cu ajutorul caravanelor mobile.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*