Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de eficientizare energetică la Spitalul de Copii

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii Cluj. FOTO CJ Cluj
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a finalizat, cu fonduri europene, lucrările necesare pentru creșterea eficienței energetice la clădirile secției Pediatrie II, corpurile C1 și C2 din cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această nouă reușită reconfirmă importanța pe care o acordăm domeniului sanitar și preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității actului medical. Cu ajutorul finanțării nerambursabile pe care am obținut-o oferim micilor pacienți cele mai bune condiții de cazare și tratament.”

În valoare totală de 3.692.458 de lei, lucrările care au vizat cele două clădiri ale secției aparținând unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situată pe str. Crișan nr. 3-5, au fost deja recepționate.

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj vizează reabilitarea termică a celor două corpuri, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, cu scopul de a crește eficiența termică a clădirilor, precum și îmbunătățirea parametrilor relevanți privind eficiența energetică – consumul anual de energie primară, atât din surse neregenerabile, cât și regenerabile și nivelul anual specific al gazelor cu efect de seră.

Principalele lucrări realizate pentru corpul C1 au constat în: izolarea termică la interior și exterior, desfacerea învelitoarei și înlocuirea țiglelor degradate, repararea elementelor din lemn deteriorate, îndesirea căpriorilor de la șarpantă, desființarea coșurilor de fum, izolarea planșeului dintre parter și pod, precum și înlocuirea tâmplăriei exterioare.

De asemenea, a fost realizată montarea panourilor fotovoltaice pe fațada de sud-vest și sud-est a clădirii, desfacerea și refacerea jgheaburilor și a burlanelor, a glafurilor de la ferestre și acoperiș, a învelitoarei de tablă și a copertinei, dar și vopsirea corpului C1.

În ceea ce privește corpul C2, printre lucrările efectuate se numără: izolarea termică la interior și exterior, montarea panourilor fotovoltaice pe fațadele de sud-vest și nord-est ale clădirii, curățarea și recondiționarea placajului de piatră de pe fațada de la strada Crișan, precum și refacerea tavanului suspendat în zonele unde se intersectează cu termosistemul interior.

Totodată, au mai fost executate operațiuni vizând desfacerea și refacerea jgheaburilor și a burlanelor, a glafurilor de la ferestre și balcoane, reabilitarea și revopsirea elementelor metalice și schimbarea tâmplăriei interioare de la mansardă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*