Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie

FOTO Consiliul Județean Galați

Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie, în cadrul unei investiții cu fonduri europene realizată de către Consiliul Județean Galați. Valoarea investiției a fost de 10.327.545 de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale.  Fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cadrul acestui proiect, vechea clădire a Ambulatoriului a fost consolidată, modernizată și extinsă pe verticală și orizontală.

“Am finalizat o nouă investiție extrem de importantă pentru sănătatea gălățenilor, pentru pacienții și personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie.  

Ambulatoriul de Specialitate al acestei unități medicale se mută în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spații medicale noi, cabinete pentru consultații și tratament, săli de așteptare, vestiare și lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din țară.

Avem și două premiere pentru acest spital. Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigații fiind amenajată în interiorul noii clădiri.  Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spații separate de consultații și tratament pentru copii și adulți, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor.

De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafața de la 224 mp la peste 800 de mp.

De asemenea, cabinetele medicale au fost dotate și cu zeci de echipamente medicale, de la computer tomograf și aparat modern de radiologie, până la ecografe, defibrilatoare și aparate de oxigenoterapie. Totul pentru ca gălățenii să fie tratați în condiții cât mai bune ”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul ambulatoriu are un sistem modern de încălzire, cu ajutorul pompelor de căldură de tip aer-apă, instalații de climatizare, sisteme de management energetic pentru eficientizarea consumului, precum și sisteme moderne de acces, supraveghere și securitate la incendiu. În perioada următoare vor fi obținute și ultimele avize, astfel încât la începutul anului viitor în noul Ambulatoriu de Specialitate să fie tratați primii pacienți.

De asemenea, astăzi, a fost prezentat invitaților și noul bloc alimentar al spitalului, realizat de către Consiliul Județean într-o clădire separată, în cadrul unei investiții cu fonduri proprii de peste 6 milioane de lei. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost construită o clădire nouă pentru blocul alimentar, dotată cu toate echipamentele de gătit necesare și cu sală de mese. În acest moment, aici este pregătită hrana pacienților. Mai mult, într-un corp al acestei clădiri au fost amenajate și două săli de curs pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*