CJ Constanța anunță că spitalul “Mama și copilul” va fi realizat prin PNRR

FOTO CJ Constanța

Consiliul Județean Constanța a anunțat că proiectul “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” va fi finanțat prin PNRR. Obiectivul se află pe lista celor 27 de spitale, pavilioane și secții medicale ce vor fi construite în România. Într-o primă etapă au fost alese 42 de obiective, iar ulterior, au rămas eligibile pentru finanțare, 27 dintre acestea.

“Eforturile noastre s-au concretizat astăzi. Proiectul “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” va fi finanțat prin PNRR. Este un pas important în dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județul nostru și mă bucur că autoritățile centrale au înțeles necesitatea edificării acestei unități medicale. Obiectivul de investiții Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului” va completa o zonă deficitară actului medical în judeţul Constanţa, și anume zona de pediatrie. Cu perseverență, dedicare și eforturi comune, sunt convins că vom duce la bun sfârșit toate proiectele pe care ni le-am propus.” – a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Amplasamentul investiției se afla pe B-dul Tomis, nr. 145, Lot 2/2, Constanța, pe terenul actual al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa”. Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Constanța, având ca beneficiar final Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Construcția nou propusă va avea funcțiunea de spital, destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: 2 etaje subsol, un demisol, un parter, 8 etaje medicale și etajul 9 tehnic retras.

Noua investiție în structura de sănătate județeană va beneficia de un număr total de 365 paturi din care, pentru spitalizare continuă – 247 paturi, pentru spitalizare de zi – 79 paturi,  pentru ATI  – 39 paturi ,două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie – 5 săli,  Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli și de două unități primiri urgențe, UPU Pediatrie, UPU  Obstetrică/Ginecologie.

Se vor realiza 110 locuri de parcare noi dintre care 98 de locuri în subsol și 12 locuri în exterior. Costurile estimative ale investiției sunt de aproximativ 148.500.000 Euro + TVA (construcții și instalații, echipamente și dotări).

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2026.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*