Centrul de Evaluare COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara distribuie gratuit antivirale pacienților infectați cu SARS-CoV 2 cu forme ușoare sau medii de boală

FOTO Spitalul Clinic CF Timișoara

Spitalul Clinic CF Timișoara continuă să mențină funcțional Centrul de Evaluare COVID-19. În cadrul acestuia sunt investigate medical persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu Sars-Cov 2 și care nu au un test pozitiv COVID-19, dar și pacienții care au deja un rezultat pozitiv al unui test făcut într-o unitate sanitară și doresc o evaluare a stării de sănătate.

Pacienții, asigurați sau nu, se pot prezenta pentru investigații fără bilet de trimitere. Evaluarea se face în primele 5 zile de la un rezultat pozitiv al unui test COVID-19.

“Fiecare pacient este evaluat clinic. I se măsoară tensiunea arterială, saturatia de oxigen din sânge, i se face o electrocardiogramă (EKG) și i se recoltează analize de laborator, cele uzuale. Vorbim de hemoleucograma completă, dar și de măsurarea glicemiei, a proteinei C reactivă, a creatininei, a ureei serice, a transaminazelor hepatice(TGO și TGP). Asemenea investigații se fac printr-o spitalizare de zi.  În urma evaluărilor, putem stabili dacă pacientul necesită internare sau poate fi tratat la domiciliu”, spune dr. Ioana Coteț – coordonator Centru de Evaluare COVID-19 Spitalul Clinic CF Timișoara.

Rezultatul analizelor este comunicat pacientului în cursul aceleiași zile.

Tot în cadrul Centrului de Evaluare COVID-19, pacienților li se pot administra medicamente injectabile sau le sunt distribuite gratuit medicamente cu acțiune antivirală.

“Ultimele zile au adus un număr destul de ridicat de bolnavi infectați cu Sars-Cov 2. Șase dintre pacienți au avut nevoie de spitalizare și acum sunt  internați în Zona Roșie a Spitalul Clinic CF. Sperăm că acest, hai îi spunem, mini val de COVID-19 să se reducă în perioada următoare și să putem vorbi doar despre forme ușoare, care nu necesită internare. Însă, în funcție de starea de sănătate a pacientului, se poate recomanda și efectuarea unor investigații imagistice. Și pentru asta vrem să suplimentăm “pachetele” din spitalizarea de zi ce pot fi decontate și vorbim de radiografii de torace și chiar de examene de computer tomograf. Cel mai important lucru însă, este că reușim să le dăm celor care au nevoie, gratuit, antiviralele necesare pentru a lupta împotriva COVID-19, antivirale ce pot fi administrate la domiciliu”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timișoara.

Evaluarea pacienților se face în urma unei programări, la numărul de telefon 0751831025, sau prin trimiterea unui mail pe adresa: centru-evaluare@spitalcftm.ro. Programul de funcționare al Centrului este de luni până vineri, intervalul orar 08:00-15.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*