Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin se va deplasa în localităţile Brâncoveneşti şi Ţigmandru

FOTO Spitalul Județean Mureș

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 10-14 noiembrie 2022, în localităţile Brâncoveneşti şi Ţigmandru, din judeţul Mureş.

Sunt invitate femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 10-14 noiembrie 2022 este următorul:

Brâncoveneşti – 10.11.2022 – începând cu ora 14.00 (în curtea Primăriei Brâncăveneşti);

Ţigmandru – 14.11.2022 – începând cu ora 09.00 (la terenul de fotbal din localitate);

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Înscrierile pentru testare se pot face la medicii de familie.

De asemenea, concomitent cu caravana mobilă vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare, cu scopul de a atrage atenţia femeilor asupra importanţei testării, a depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind îndrumate spre controale medicale regulate.

„Ca medic, recomand femeilor din grupul ţintă din cele două localităţi mureşene, dar şi din împrejurimi, să profite de această oportunitate, de faptul că medicul specialist vine în localitatea lor să le ofere servicii medicale. Dedicaţi 5 minute vizitei la medicul ginecolog pentru testare Babeş-Papanicolaou şi HPV şi acest lucru vă poate feri de neplăceri și chiar vă poate salva viața”, a declarat Sef  Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun, Manager Proiect.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*