Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin continuă în zona rurală din judeţul Mureş

Caravana de screening pentru cancerul de col uterin, în județul Mureș. FOTO SCJU TM
Caravana de screening pentru cancerul de col uterin. FOTO SCJU TM

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa, în perioada 15-29 martie 2022, în localităţile Acăţari, Găleşti, Bălăuşeri, Ungheni şi Crăciuneşti, din judeţul Mureş.

Din grijă pentru sănătatea femeii, le invităm pe femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să-şi ofere darul sănătăţii şi să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program dedicat promovarii prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

„Având în vedere că este o lună specială pentru femei, încep prin a ura La mulți ani Femeilor și Mamelor! Sunteți speciale, dați viață, sunteți însăși viața. Fără voi omenirea nu ar exista, deci aveți o măreață responsabilitate. Având grijă de sănătatea voastră, aveți grijă de viitorul omenirii! După cum spunea Rudyard Kipling: ,,Dumnezeu nu putea fi pretutindeni, așa că a creat femeia”. Fie ca primăvara să vă aducă tuturor sănătate, pace și liniște în case, în suflete, în lume și toți cei dragi să fie bine și fericiți! Vă aşteptăm la testare!”, a declarat Prof. Univ. Dr. Septimiu Voidăzan, Coordonator proiect P1.

Programul caravanei în perioada 15-29.03.2022 este următorul:

  • Acăţari – 15.03.2022 – începând cu ora 16.00;
  • Găleşti – 17.03.2022 – începând cu ora 16.00;
  • Bălăuşeri – 22.03.2022 – începând cu ora 16.00;
  • Ungheni – 24.03.2022 – începând cu ora 16.00;
  • Crăciuneşti – 29.03.2022 – începând cu ora 16.00.

De asemenea, în localităţile menţionate vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei depistării precoce a cancerului de col uterin si de a de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acţiune care se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile. Tot în luna martie, lună dedicată femeii, a început deplasarea caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin la marii angajatori din regiunea Centru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*