Campionul Mihai Leu s-a alăturat programului MedLife de testare genetică gratuită, oferindu-și prima medalie de aur obținută la nivel național pentru copiii care luptă cu cancerul

Mihai Leu s-a alăturat programului MedLife de testare genetică gratuită. FOTO Medlife

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, a marcat Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer printr-un eveniment în cadrul căruia Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist și campion național la raliu, a făcut un gest plin de speranță pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Astfel, sportivul s-a alăturat programului MedLife de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer #SperanțaNuMoareDeCancer, donându-și prima medalie obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și trasformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Primele 21 de fundițe au fost oferite astăzi, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, copiilor care au învins această boală gravă, devenind Campioni ai Speranței. Alte 79 de fundițe rămân expuse la Institutul Oncologic din Cluj în așteptarea campionilor.

”Această medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion național, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să știi să visezi frumos, să te lupți pentru ce-ți dorești și să fii convins că orice este posibil. Pentru mine care am venit dintr-un sport puțin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit ești, indiferent de cât de aproape ești de a ceda. Poți fi de multe ori la limita dintre a câștiga și a pierde, dar este foarte important să crezi în tine și să nu renunți niciodată. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinții lor că există speranță. Există speranță prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife și există speranță prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în șansa lor de a deveni Campioni ai Speranței”, a declarat Mihai Leu, Ambasador al Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

Programul #SperanțaNuMoareDeCancer, ”un vis împlinit” pentru oncologii pediatri

În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat în urmă cu un an, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați anual cu afecțiuni oncologice.

”Prin programul de testare genetică, ne unim forțele împreună cu echipele medicale din întreaga țară pentru o oferi copiilor diagnosticați recent cu cancer o șansă în plus la viață. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind mutații care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

”Programul de Testare Genetică pentru Copiii Bolnavi de Cancer, la care au acces toți copiii diagnostricați recent cu afecțiuni maligne, este pentru noi, oncologii pediatri, un vis împlinit. Avem în sfârșit posibilitatea de a trata pacienții conform standardelor actuale internaționale și de a le oferi șanse mai mari de supraviețuire”, a precizat dr. Rodica Cosnarovici, șef secție Oncopediatrie, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*