Au început lucrările pentru extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Au început lucrările pentru extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. FOTO CJ Dâmbovița

Clădirea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) face obiectul unui important proces de extindere. Lucrările ce vor fi realizate sunt prevăzute de proiectul cu acest obiectiv, finanțat din bugetul Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Anunțul a fost făcut de președintele Corneliu Ștefan, la conferința de presă organizată cu acest scop, pe șantierul din incinta SJUT.

Debutul proiectului „Extinderea Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” a fost marcat prin ordinul de începere a lucrărilor, pe care președintele Corneliu Ștefan l-a dat,

În valoare de 6.470.189,66 lei, contractul de lucrări prevede extinderea Secției Cardiologie prin: construirea unei unități de angiografie, intervenții asupra clădirii existente (desfacerea pereților nestructurali), realizarea unei legături funcționale și structurale între clădirea existentă și corpul propus, sistematizarea pe verticală a zonei delimitate prin proiect, precum și relocarea rețelelor de utilități din amplasament.

Suprafața construită totală va ajunge la 525,73 mp și va cuprinde clădirea extinsă a Secției Cardiologie – de 438,22 mp – și clădiri anexe pentru: grupul electrogen, gaze medicale și echipamente UPS (surse neîntreruptibile de energie).

Pentru optima funcționare a secției extinse, o altă componentă a proiectului prevede asigurarea mai multor tipuri de echipamente de bază pentru climatizare, ventilare, centrală termică, instalații electrice și sanitare și instalație de detectare, semnalizare și avertizare în caz de incendiu.

Realizarea acestui proiect la SJUT echivalează cu crearea condițiilor pentru asigurarea unor servicii medicale de prevenție și tratare de calitate superioară, cu efecte sociale și economice benefice asupra comunității dâmbovițene.

În cadrul conferinței de presă, președintele Corneliu Ștefan a declarat: „Am ajuns la momentul în care, astăzi, am semnat ordinul de începere al extinderii Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Este o investiție importantă, pe care ne-am asumat-o în fața dâmbovițenilor, cu un an și jumătate în urmă. Finanțarea este, în totalitate, din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Am discutat cu constructorul și cu diriginții de șantier și vor începe lucrările. Sper că, anul viitor, această extindere va fi gata. După realizarea lucrărilor de construcție, vom monta în clădirea Secției de Cardiologie un angiograf. Valoarea totală a investiției, incluzând și angiograful, va depăși 2 milioane de euro”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*