Asociația pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață” deschide un nou grup de suport pentru pacienții oncologici în Bistrița

Spitalul Județean Bistrița. FOTO Facebook Spitalul Județean Bistrița

Pe 16 martie pacienții oncologici, dar și aparținătorii acestora, au ocazia de a participa la prima întâlnire a grupului de suport deschis special pentru ei în Bistrița. Grupul este gratuit și este organizat, la fel ca și celelalte din țară, de către Asociația pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață”. Aici în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

“Cancerul s-a dovedit a fi o provocare majoră nu doar pentru pacientul supraviețuitor, cât si pentru familie și prietenii săi, în această situație sprijinul emoțional și social dovedindu-se la fel de important ca și tratamentul oncologic de specialitate”, spune Lidia Stoica, președintele Asociației “Restart la Viață”.

Potrivit acesteia exista 5 motive principale pentru care o persoană diagnosticată cu cancer se alătură unui grup suport:

> știe ca nu este singură

> pentru a obține informații despre actualitățile medicale din domeniu

> află mai multe despre tratament și efectele secundare ale acestuia

> învața din experiența altora

> se simte acceptată și confortabil în compania unor persoane care o înțeleg.

Grupul de sprijin potenţează efectele benefice ale tratamentelor medicale şi diminuează efectele lor nedorite, printr-o informare mai consistentă, o mai bună gestiune a stresului, un stil de viaţă mai adecvat, relaţii mai echilibrate cu persoanele semnificative, mai bună stimă de sine, sentimentul de apartenenţă şi solidaritate(utilitate) etc.

Prima întâlnire a grupului de suport din Bistrița va începe în data de 16 martie la ora 14 și durează 2 ore. Întrunirea va avea loc în cabinetul de Psihologie din incinta Ambulatoriului Spitalului de Oncologie din strada Ghinzii, nr. 26, Bistrița.

Grupurile de suport sunt deschise atât pentru femei, cât și pentru bărbați (pacienți și aparținători). Înscrierile au loc la telefon: 0740 968 021 sau 0720 655 618. Facilitatorii evenimentului sunt psh. Loredana Drăgănescu (psiholog clinician, psiho-oncolog, Bistrița Năsăud) și psh.Lidia Stoica (psiholog clinician, psiho-oncolog).

Asociația “Restart la Viață” mai organizează astfel de grupuri în Giurgiu și Oltenița (împreună cu Asociația ’’Ai voință, ai putere’’), Constanța (împreună cu DGASPC), Năvodari  (împreună cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei) și Brașov (împreună cu DGASPC).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*