Asociația Dăruiește Aripi a prezentat rezultatele primului trimestru din programul de tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer

FOTO: Octav Ganea, Inquam Photos

Asociația Dăruiește Aripi a prezentat astăzi, 6 decembrie, rezultatele primului trimestru din programul de tratamente la domiciliu pentru copiii cu cancer, lansat la finalul lunii august în București și alte 7 județe învecinate. Evenimentul a fost găzduit de Institutul Oncologic București.

Obiectivul programului

Crearea unei rețele de asistență specializată și suport pentru a acoperi nevoile copiilor și adolescenților diagnosticați cu cancer (și, pe viitor, alte boli cronice grave) acasă și în comunitate, nu numai în spital.

Cel mai mic pacient are 8 luni.

Beneficiile programului

Scăderea numărului deplasărilor la spital si a internărilor de control pentru copiii care au finalizat tratamentul.

Degajarea unui plus de resurse și atenție pentru copiii aflați în spital, în condițiile degrevării secțiilor de oncopediatrie de internările care sunt înlocuite prin vizite la domiciliu.

Furnizarea serviciilor de paliație la domiciliu, sub coordonarea medicului curant, pentru copiii aflați în fază terminală, inclusiv suport psihologic pentru familiile acestor copii.

Statistici din program, septembrie – noiembrie 2022

Numărul copiilor participanți în program: 32

Număr de vizite efectuate: 76

Echipa de 17 persoane: 5 medici, 7 asistente de la IOB, un manager de proiect, un expert de sănătate publică, un psiholog, un coordonator administrativ și o șoferiță

Număr de kilometri efectuați pentru vizite: 2502 km

Servicii medicale oferite în program:

evaluarea și monitorizarea pacientului între curele de chimioterapie,

recoltare de analize,

îngrijire paliativă,

administrarea unor terapii de suport,

administrarea unor perfuzii,

consiliere psihologică,

evaluarea calității vieții pacientului și

instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului.

În ansamblu, programul funcționează în București și alte 9 județe din Muntenia și Dobrogea, prin parteneriate cu Institutul Oncologic București și Spitalul Județean Constanța.

Acest serviciu mobil de asistență specializată la domiciliu acoperă în prezent nevoile copiilor care locuiesc pe o rază de 100 de km în raport cu Institutul Oncologic București. Dăruiește Aripi își propune, pe mai departe, să dezvolte parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Copii Marie Curie.

Președintele și fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău prezintă pașii următori: “Ne dorim ca programul nostru inovativ să fie transformat într-un model de țară, prin dezvoltarea unei rețele de servicii de proximitate care să ajute toți copiii din România”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*