Aparatură medicală performantă destinată salvării copiilor născuţi prematur pentru Spitalul Județean Zalău

Spitalul Județean Zalău. FOTO CJ Sălaj

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, a depus spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un proiect de investiţiţii în infrastructura necesară tratării pacienților critici nou-născuți în Secţia Neonatologie a unităţii medicale.

În valoare totală de peste 370.000 de lei, proiectul prevede achiziţia de echipamente medicale adecvate pentru îmbunătăţirea programului de screening: două monitoare de reanimare neonatală, un incubator de transport intern dotat cu ventilator şi targă, un videolaringoscop şi un aparat de ventilaţie mecanică non-invazivă.

“Continuăm să investim în sănătatea sălăjenilor şi să sprijinim Spitalul Judeţean în asigurarea de servicii medicale de înaltă calitate pentru toţi pacienţii. Echipamentele pe care ne propunem să le achiziţionăm prin acest proiect vor veni în completarea dotărilor existente în Secţia Neonatologie şi în sprijinul cadrelor medicale, în bătălia contra-cronometru dusă pentru salvarea bebeluşilor prematuri. Copiii născuţi înainte de termen necesită îngrijiri speciale şi complexe încă din primele clipe de viaţă, iar aparatura performanată le creşte considerabil şansele de supravieţuire”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj.

Secția Neonatologie a SJU Zalău are 28 paturi, din care 15 pentru nou-născuți la termen, șase pentru prematuri, cinci pentru terapie intensivă neonatală și două pentru cazurile COVID-19. În 2022, au venit pe lume 1.378 de bebeluși, dintre care 143 prematuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*