Ambulatoriu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Proiectul, în valoare de 13 milioane euro, va asigura 34 cabinete de specialitate

Ambulatoriul Spitalului de Urgență Botoșani. FOTO CJB
Ambulatoriul Spitalului de Urgență Botoșani. FOTO CJB

Încă o etapă a fost trecută în realizarea proiectului privind construirea unui nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Botoșani „Mavromati”.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Antonela Pătrașcu, directorul Direcției Investiții și Achiziții Publice, și Bogdan Șoltuzu, reprezentantul proiectantului general, au susținut în fața Comisiei Tehnico-Economice (CTE) din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul noului ambulatoriu. „Am convins membrii Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Dezvoltării de necesitatea și oportunitatea acestei investiții majore în sistemul sanitar botoșănean. Proiectul are o valoare de 13 milioane de euro și va asigura cele mai moderne condiții pentru pacienții botoșăneni. Am promis că sănătatea este un domeniu prioritar pentru noi și ne ținem de cuvânt”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Fiind un proiect major, noul ambulatoriu de specialitate de la Spitalul Județean urmează să fie supus avizării Comitetul Tehnico-Economic Interministerial, după care va fi emisă hotărârea de guvern necesară demarării licitației privind realizarea investiției.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. El este dimensionat pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*