Alexandru Rafila: “Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății”

Alexandru Rafila. FOTO Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila participă la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD

România se află bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizație internațională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică și socială din cele mai avansate țări ale lumii.

“Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Întâlnirea cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale a abordat inclusiv calendarul negocierilor și progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.
Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către domnul Stefano Scarpetta, care a încurajat autoritățile din România să continue programul de reformă și investiții în domeniul sanitar.

Delegația României i-a inclus, alături de Ministrul Sănătății, pe domnul Ambasador pentru relația cu OECD, Adrian Vierița, Doamna Prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății și domnul Florin Ciocan, președintele ANMCS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*