Alexandru Rafila a participat la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătății

Alexandru Rafila. FOTO Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a participat în perioada 3-5 aprilie la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătății, desfășurat la sediul OMS din Geneva.

Forumul reprezintă o continuare a eforturilor comunității internaționale de rezolvare a asigurării resurselor umane în sănătate, declarația comună semnată la București de 50 de state membre ale OMS Europa fiind un jalon important pentru atingerea acestui obiectiv.

Adoptarea de către România în anul 2022 a primei Strategii Multianuale pentru Dezvoltarea Resurselor Umane pentru Sănătate și în 2023 a Planurilor Sectoriale de Acțiune pentru Dezvoltarea Forței de Muncă în Sănătate 2023-2030 cu asistență tehnică din partea OMS, a fost apreciată de participanți ca un model în regiune.

Ministrul Sănătății a participat la panelul de nivel înalt al sesiunii “Educație și ocuparea forței de muncă în domeniul sănătății”, alături de reprezentanți din SUA, India, Brazilia, Niger, Zimbabwe în cadrul căruia au avut loc discuții cu privire la mecanismele de corelare a educației din domeniul sănătății cu evoluțiile din piața muncii şi cu nevoile curente ale pacienților. De asemenea, a fost dezbătut modul prin care diferitele sectoare trebuie să colaboreze pentru a educa, integra în piața muncii și menține o forță de muncă sustenabilă în domeniul sănătății. România este una dintre țările care a preluat inițiativa rezolvării acestei probleme la nivel european.

Principiile Declarației de la Bucureşti pentru Resursa Umană în Sănătate, document internațional de referință în acest domeniu, vor fi puse în practică de statele membre ale Regiunii OMS Europa după adoptarea rezoluției destinată acestui domeniu, în luna octombrie în Kazahstan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*