A zecea prelevare de organe, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

FOTO Spitalul Județean Târgu Mureș

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi os-tendon de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, internată în Secţia Clinică ATI după un stop cardiac resuscitat acasă, dar cu patologii asociate serioase.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar osul şi tendonul au mers la Banca de ţesut Colentina.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi tendon, a fost coordonată de Dr. Andrei Nica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*