A fost inaugurat Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, la Spitalul Județean Galați

A fost inaugurat Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului. FOTO Consiliul Județean Galați

Astăzi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a fost inaugurat Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului. Este un echipament medical ultraperformant, care folosește cea mai avansată tehnică de investigație a cancerului din cadrul Medicinei Nucleare. Investiția, care a presupus achiziționarea echipamentului și amenajarea spațiului, a fost realizată de către Consiliul Județean Galați din bugetul propriu. Valoarea investiției este de 8.449.000 de lei.

 “Este un moment unic pentru medicina gălățeană, care vine după câțiva ani de muncă și pregătire. Este o nouă investiție importantă pe care o facem pentru oameni, pentru sănătatea lor. În urmă cu 5-6 ani am început să implementăm un plan de luptă cu această teribilă maladie și am spus că vom transforma Galațiul într-unul din cele mai puternice centre naționale de diagnosticare și tratare a cancerului. Practic, astăzi, suntem singurul centru din regiune și unul dintre puținele din țară care au un PET-CT, un echipament ultraperformant care poate descoperi cancerul în stadii incipiente, localizează precis celulele tumorale, stadializează gravitatea bolii, monitorizează eficiența tratamentului oncologic și depistează recidivele.

Cu cât această boală este descoperită mai repede, cu atât cresc șansele de vindecare. În plus, pentru pacienți această procedură este gratuită.

În acest moment, Galațiul are două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și un sistem ultramodern de diagnosticare a acestei boli. Primul accelerator are aproape 30.000 de ședințe realizate, iar cel de-al doilea accelerator a fost deja montat și se află în procedură de autorizare la CNCAN”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Există un întreg protocol pentru programarea pacientului la astfel de investigații, iar înainte de realizarea procedurii pacientul va primi un set de indicații pe care va trebui să le urmeze (un regim alimentar adecvat, evitarea efortului fizic și hidratarea corespunzătoare).

Examinarea cu ajutorul PET-CT-ului este indicată în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv tumorile agresive pot fi diagnosticate și monitorizate prin această metodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*